U trendu

Turistička organizacija u Paraćinu dobila milion dinara na konkursu

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je milion dinara a iz budžeta opštine Paraćin izdvojiće se još 2,5 miliona za pet velikih godišnjih manifestacija koje organizuje Turistička organizacija Paraćina.

Direktor Turističke organizacije (TO) Paraćina Aljoša Gligorijević je kazao da je ministarstvo i ove godine podržalo projekat TO Paraćina za organizaciju Krstovdanskih svečanosti i novogodišnjeg koncerta.

„Ovakav vid saradnje sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija nam puno znači jer na taj način sve naše manifestacije mogu biti bolje organizovane, raskošnije i bolje medijski pokrivene a samim tim broj turista koji posete naš grad je veći. Manifestacioni turizam je vid turizma kome mi u TO Paraćin posvećujemo puno pažnje“, rekao je Gligorijević za agenciju Beta.

Krstovdanske svečanosti se odigravaju u septembru i obuhvataju džez veče, etno fest, dečiji karneval i koncert povodom Dana opštine Paraćin.

Broj turista u Paraćinu raste svake godine za 30 odsto.

„Prošle godine broj ostvarenih noćenja u Paraćinu je bio 18.560, tako da smo sigurni da ćemo ove godine imati preko 20.000 noćenja, kazao je Gligorijević.

Gligorijević je rekao da je turizam privredna grana koja je u ekspanziji u Paraćinu i o tome govori podatak da raste broj smeštajnih jedinica.

„Sve je više privrednih subjekata koji se bave ugostiteljstvom i hotelijerstvom. Najznačajnije je otvaranje etno sela Stolovo na Koridoru 10 kod Paraćina koje ime više od 100 ležajeva“, istakao je Gligorijević.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Paraćin.

 
Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.