U trendu

Turistička organizacija Zlatibor: Goste ćemo obradovati panoramskom gondolom (VIDEO)

Direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Vladimir Živanović rekao je danas da će turiste ove godine obradovati mogućnost da se provozaju panoramskom gondolom od centra Zlatibora do vrha Tornik jer se realizacija te investicije privodi kraju.

„Svake godine obradujemo turiste novim sadržajem, ove godine završavamo realizaciju najvećeg projekta, izgradnju gondole koja će sigurno privući nove goste“, rekao je Živanović na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu na kome se predstavila ta turistička organizacija.

Dodao je da TO „Zlatibor“ na sajmu u Beogradu tradicionalno upoznaje buduće goste sa novim sadržajima za predstojeću sezonu, a da su ove godine i hotelijeri došli kako bi buduće goste upoznali sa ponudama, informisali o cenama i ponudili benefite za rane rezervacije smeštaja u hotelima i privatnim apartmanima.

Ljubitelji te planine moći će, prema njegovim rečima, da se zabave na novoj destinaciji, zabavnom parku u selu Dobrosavci, 14 kilometara od centra Zlatibora.

Živanović je rekao da to kaubojsko i indijansko selo karakteriše mešavina srpske i američke arhitekture i da će se u njemu ponuditi razni kulturni sadržaji.

Ova investicija u kaubojsko selo će, kako je rekao, aktivirati celo područje i otvoriti nove mini lokalitete kao što su Prerast (pećina) koja je turistički aktivirana, ali nije još dovoljno afirmisana, kao i crkva brvnara.

„Nadamo se da će i 2020. godina biti uspešna kao prošla kada smo povećali broj turista za osam odsto u odnosu na 2018. godinu jer se otvaraju novi hoteli i razni turistički objekti“, rekao je Živanović.

Zlatibor godišnje, prema njegovim rečima, zabeleži oko 1,2 miliona noćenja ili oko 350.000 gostiju, a turistička privreda očekuje da broj turista i ove godine poraste.

Direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić rekla je da će gondola tokom leta primiti prve putnike jer je probni rad planiran za april ili maj.

„Projekat je od izuzetnog značaja za razvoj celog Zlatibora, jer sama gondola donosi jednu novu turističku atrakciju i verujemo da će veliki broj ljudi doći samo zbog toga na Zlatibor“, rekla je Božanić.

Plan je da se, kako je rekla, uredi prostor i zanimljivosti na samoj trasi gondole od početne do poslednje stanice, investicija je vredna 13 miliona evra, a novac je obezbedila opština Čajetina.

Gondola je dugačka devet kilometara i predstavlja jednu od najdužih panoramskih gondola na svetu, ima kapacitet 600 putnika po satu koji će se voziti u 55 moderno opremljenih kabina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.