U trendu

Turističke agencije: Od jutros telefoni ne prestaju da zvone

BEOGRAD – U turističkim agencijama, posle današnje vesti da će Grčka otvoriti granice za turiste iz Srbije, telefoni ne prestaju da zvone i građani se već raspituju za program putovanja za letovanje u toj zemlju, rekli su Tanjugu predstavnici turistickih agencija.

Direktor turističke agencije Viva Travel, Jelena Milanović, kaže da ove godine svakako očekuju bolje poslovanje zbog pojave vakcina i masovne vakcinacije građana u našoj zemlji, a sada naročito zbog otvaranja Grčke.

Ističe i da očekuje da će ove godine agencije moći da realizuju zamenske vaučere, koji su prošle godine dozvoljeni našim građanima.

„Od jutros, od momenta kada je počeo sastanak naše ministarke sa ministrom turizma Grčke, mi ne možemo da postignemo da se javimo na telefone. Mi do sada nismo smeli da objavimo programe za Grčku dok nije zvanično objavljeno da će granice biti otvorene, tako da će se tek sutra ponuda za Grčku videti na sajtu“, kaže Milanović.

Navodi da su građani veoma zainteresovani za Grčku.

Pored Grčke, dodaje ona, u ponudi će građanima Srbije za letovanje biti otvorene Hrvatska, Crna Gora, BiH, Albanija, Egipat, Turska i Tunis.

Milanović napominje da su od ove godine u njihovoj agenciji u ponudi Crna Gora i Albanija, jer još nije poznato šta će biti sa Italijom i Španijom, a želeli su da putnicima ponude što više destinacija.

„Sada znamo šta sigurno može, a čekamo Italiju i Španiju“, rekla je Milanović.

Predstavnik Kontiki Travel, Andrej Todorović, ističe da je poseta grčkog ministra Harisa Teoharisa obradovala sve zaposlene u njegovoj agenciji, a uveren je i sve zaposlene u drugim agencijama na srpskom turističkom tržištu.

„Iskreno se nadamo da će ova turistička sezona, bar što se tiče najomiljenije turističke destinacije kada su naši turisti u pitanju, biti mnogo bolja nego što je to bila prethodna godina“, rekao je Todorović.

Podseća da su srpski turisti prošle godine mogli na grčkom primorju da provedu samo 15 dana.

Kaže da su sve ovo vreme bili u komunikaciji sa putnicima koji su imali uplaćeni aranžmane za prošlu godinu, a da od jutros intenzivnije zvone telefoni i da se putnici raspituju za Grčku.

„Sve reakcije naših putnika su pozitivne, tako da se nadam da ćemo na prvom mestu poštovati sve one sigurnosne mere koje propisuju i Srbija i Grčka, da ćemo moći da otputujemo i vratimo našu staru želju ka lepom grčkom moru i uvek gostoprimljivim domaćinima“, rekao je Todorović.

Navodi da njihova agencija trenutno u ponudi ima Egipat i Dubai, koji su, kako navodi, otvoreni za turiste 365 dana u godini, kao i Tursku koja je prošle godine bila glavna turistička destinacija.

I druge turističke agencije u Srbiji na svojim sajtovima u ponudi za letovanje imaju zemlje iz regiona, ali i Egipat, Tunis, Tursku, pojedine egzotične destinacije, a od sutra se očekuje da će ažurirati svoje sajtove sa ponudama u Grčkoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar