U trendu

Turizam i IT prioriti u saradnji Srbije i Izraela

BEOGRAD – Nastavak razvoja saradnje Srbije i Izraela u sektorima turizma, sajber tehnologije i informacionih tehnologija su prioriteti, saglasili su se danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan.

Kako je saopštilo Ministarstvo, ministarka Matić i ambasador Izraela razgovarali su danas o oblastima saradnje koje bi doprinele jačanju ekonomskih i bilateralnih odnosa dve zemlje.

Oni su se saglasili da je potrebno i nastaviti sa zasedanjem Mešovitog komiteta.

Ambasador Vilan rekao je da su izraelski investitori veoma zadovoljni poslovanjem u Srbiji i da očekuje mnoštvo budućih investicija.

On je takođe izrazio otvorenost za obuke i organizaciju seminara u oblastima informacionih tehnologija i sajber bezbednosti.

Ministarka Matić je ukazala na to da bi Srbiji bilo korisno znanje Izraela u ovim oblastima, s obzirom na visoke standarde koje su postavili u IT sektoru i informacionoj bezbednosti.

Napomenula je da je jedan od ciljeva povećanje trgovinske razmene, kao i turističke saradnje koja je pre kovid-krize beležila dobre rezultate.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.