U trendu

Turkiš Erlajns u maju smanjuje broj letova prema Zagrebu

ZAGREB – Avio-kompanija Turkiš Erlajns će u maju smanjiti broj letova na liniji Istanbul-Zagreb na pet nedeljno u odnosu na devet letova sedmično u aprilu.

Turski nacionalni avio-prevoznik je, kako prenosi portal Seebiz, u aprilu nudio na toj liniji čak dva leta dnevno tri dana u nedelji, računajući na povećanu tražnju oko uskršnjih praznika, ali u maju broj operacija neće biti tako veliki.

Druga linija Turkiš Erlajnsa u Hrvatskoj je prema Dubrovniku, na kojoj ta kompanija saobraća od 2016. godine, a koja je obustavljena od izbijanja globalne pandemije.

Trenutno je moguće rezervisati let na liniji Istanbul-Dubrovnik tek za početak juna. Kompanija još od januara 2020. u prodaji nudi karte prema i iz Dubrovnika, ali zatim te letove otkazuje, navodi Seebiz i dodaje da se se tek videti da li će se Turkiš Erlajns vratiti u Dubrovnik ove godine.

Što se tiče šireg regijona, tuski avio-prevoznik u maju planira da saobraća prema Ljubljani (tri leta nedeljno), Budimpešti (sedam letova), Beču (14), Beogradu (11), Sarajevu (osam), Podgorici (devet), Prištini (pet), Skopju (pet) i Veneciji (sedam puta nedeljno).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.