U trendu

Tviter će se više oslanjati na automatizaciju sadržaja

SAN FRANCISKO – Tviter novog vlasnika Ilona Maska sve više se oslanja na automatizaciju u upravljanju sadržajem i odustaje od određenih manuelnih procedura pregleda, izjavila je za Rojters Ela Irvin, direktorka te kompanije zadužena za mere bezbednosti i vraćanje poverenja korisnika.

Ona je rekla da Tviter prefererira ograničenje distribucije sadržaja, a ne njegovo direktno uklanjanje.

„Najveća stvar koja se promenila u odnosu na ranije ogleda se u tome da je timu omogućeno da deluje brzo i bude ‘agresivan’ koliko je moguće“, kazala je Irvin u četvrtak, što je prvi intervju jednog direktora Tvitera otkako je Mask preuzeo ovu društvenu mrežu krajem oktobra.

Njeni komentari usledili su nakon što su statističari utvrdili porast u govoru mržnje na Tviteru, a sve pošto je Mask najavio reaktivaciju svih naloga koji su suspendovani u vreme starog menadžmenta, pod uslovom da nisu kršili zakon ili slali neželjene spam poruke.

Kompanija se suočila sa pitanjima o sposobnosti i volji da ukloni štetan i nelegalan sadržaj otkako je Mask smenio rukovodstvo i izdao ultimatum o većem broju radnih sati, što je rezultovalo odlaskom nekoliko stotina zaposlenih.

Britanska novinska agencija navodi da su oglašivači, glavni izvor prihoda Tvitera, povukli su se s platforme zbog zabrinutosti oko bezbednosti svog brenda.

U petak, Mask je obećao da će ojačati nadzor sadržaja i zaštitu slobode govora tokom razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Irvin je rekla da je Mask ohrabrio tim da manje brinu o tome kako će njihov rad uticati na porast prihoda, ističući da je bezbednost glavni prioritet kompanije.

„On to naglašava svaki dan, po nekoliko puta“, rekla je Irvin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.