U trendu

U CG 171.000 turista, najvise u Budvi, Ulcinju i Herceg Novom

PODGORICA – U Crnoj Gori, prema podacima Nacionalne turističke organizacije CG, trenutno boravi 171.000 turista, a najviše turista boravi u Budvi, Ulcinju i Herceg Novom.

To je rekordan broj turista ove godine u Crnoj Gori, saopštila je NTO CG.

Kako je navedeno, primetan je značajan broj turista iz Srbije koji tradicionalno posećuju Crnu Goru u ovom periodu.

U NTO CG kažu da je ove godine primetno veće interesovanje turista iz Srbije i u severnim krajevima CG.

Pored turista iz Srbije, gosti dolaze u CG i iz BIH, Albanije, Francuske, Izraela, Nemačke, Velike Britanije, Poljske, Češke, Mađarske i drugih zemalja.

„Evidentan je rast gostiju kako u crnogorskim hotelima, tako i u privatnom smještaju. Samo tokom juna zabeležen je prosečan rast broja gostju od preko 50 odsto u privatnom smeštaju i 32 odsto u crnogorskim hotelima“, navodi se u saopštenju.

Prema podacima lokalnih turističkih organizacija, od 1.maja zaključno sa 28. julom beleži se prosečan rast turista od 58 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

NTO CG navodi da su i prihodi od turizma veći, pa je Crna Gora u dosadašnjem delu godine od boravišnih taksi, turističkih taksi i članskih doprinosa, ostvarila prihode u iznosu većem od 1,5 miliona evra odnosno 28 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Aerodromi CG od početka godine opslužili su oko 900.000 putnika, sto je duplo vise u odnosu na 2021.godinu, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar