U trendu

U Crnoj Gori 40.000 više zaposlenih nego 2006. godine

Crnogorski premijer Milo Djukanović ocenio je da je Crna Gora 10 godina posle referenduma od obnove pune državnosti, „bolje mesto za život“.

„Crna Gora je stabilnija, modernija nego pre 21. maja 2006. godine“, rekao je Djukanović u intervjuu podgoričkoj televiziji Atlas.

Premijer je u susret proslavi 10. godišnjice nezavisnosti države, rekao da je u poslednjoj deceniji bruto domaći proizvod u Crnoj Gori povećan za 70 odsto, penzije 100 odsto, a da je broj zaposlenih veći za 40.000.

Prosečna plata sada je 70 odsto veća nego pre deset godina, naveo je Djukanović.

On je kazao da nije tačno da je Crna Gora zemlja visokog kriminala, jer da je tako, ne bi bila pozvana u članstvo NATO-a, niti bi ostvarila uspehe na putu ka Evropskoj uniji.

Prema rečima Djukanovića, „ima svega toga“ i „niko nije slep da to ne vidi i da prećuti“, ali da ne postoji država u kojoj nema korupcije i kriminala, a da se Crna Gora danas uspešnije nosi sa tim problemima nego pre jednu deceniju.

Djukanović je ocenio da je današnji institucionalni sistem u državi „razudjeniji, bogatiji i efikasniji“ nego pre referenduma.

Premijer je naveo da je Crnoj Gori danas potrebna saglasnost oko više pitanja.

Crna Gora će u narednoj deceniji, prema prognozama Djukanovića, biti ekonomski još jača, sa snažnijom demokratijom, razvijenim institucijama i stabilnija u celini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.