U trendu

U Crnu Goru bez kovid uslova i uz prošlogodišnje cene

BEOGRAD – Direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Marković Tripković, izjavila je danas da turistima iz Srbije ove sezone neće biti postavljani nikakvi epidemiološki uslovi za ulazak u Crnu Goru.

“ Građani Srbije prilikom odlaska na letovanje neće morati da pokažu ni potvrdu o vakcinaciji, ni negativan PCR test. Za ulazak u Crnu Goru biće im potrebna samo dobra volja“, izjavila je ona za Tanjug na štandu Crne Gore na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Marković Tripković je naglasila da ove godine cene u Crnoj Gori neće biti veće od prošlogodišnjih.

Prema njenim rečima, Crna Gora je destinacija za svačiji džep i moći će da se nađu veoma povoljne cene u privatnom smeštaju, koje će se kretati od sedam, osam, 10, 15 evra pa naviše a kako kaže biće pristupačne i cene u hotelskom smeštaju, dok će cene ležaljki zavisiti od plaže ali će moći da se nađu i po ceni od pet evra.

Sagovornica Tanjuga naglašava da će cene ulaznica za nacionalne parkove biti veoma povoljne, a za decu do 15 godina besplatne.

Ana Marković Tripković ističe da je za Crnu Goru Srbija najvažnije tržište jer im iz naše zemlje tradicionalno stiže najviše turista.

Tako je lane zabeleženo oko pola miliona dolazaka i oko tri miliona ostvarenih noćenja.

„Onima koji ove godine reše da letuju u Crnoj Gora, ona će biti bliža i pristupačnija nego ranije jer se za glavnu turističku sezonu očekuje otvaranje deonica auto-puteva u Srbiji i Crnoj Gori. Zahvaljujući tome u Crnu Goru će se stizati za samo par sati“, naglašava ona.

Ukazuje da je turistima iz Srbije crnogorsko primorje destinacija broj jedan ali ističe da i u severnom delu ove zemlje postoji veoma interesantna ponuda.

„Imamo više od 180 seoskih, eko katuna, sve što je potrebno jednoj porodici, zatim sadržaje koji zadovoljavaju ljubitelje adrenalinskog turizma kao što su rafting, bajking ture i slično“, precizira naša sagovornica i poziva turiste koji dođu u primorje da dan-dva odvoje i za severni deo Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.