U trendu

U Dalmaciji otvaraju luksuzni hotel pod zemljom

NJUJORK – Američki časopis Forbs uvrstio je hotel „Vila Nai 3,3“ među devet hotela iz snova na Mediteranu koji svoja vrata otvaraju ove godine, a koji je izgrađen na Dugom otoku u Hrvatskoj.

Prema oceni lista, taj hotel je zaista nešto posebno, jer je većinom pod zemljom, prenosi Poslovni dnevnik.

Hotel sa pet soba i tri apartmana pruža, prema rečima arhitekte, najautentičniji kontakt s prirodom, jer se nalazi na deset hektara stoletnog maslinika na Žmanu, na jugu ovog dalmatinskog ostrva.

Za razliku od mnoštva drugih luksuznih hotela u Hrvatskoj, koji su izgrađeni uz pomoć stranih investitora, za Vilu Nai 3,3 „kriv“ je maslinar, Splićanin Goran Morović, koji je finansirao izgradnju uz pomoć državnih podsticaja.

Hotel za pet zvezdica, koji velikim delom leži pod zemljom, samo minimalno narušava prirodnu okolinu, a iskopani kamen je uglavnom korišćen za njegovu izgradnju.

Objekat uključuje i manju presu za ulje, kao i prostor za degustaciju domaćeg maslinovog ulja „Nai 3,3“, jednog od prvih hrvatskih organskih maslinovih ulja koje je sertifikovano u švajcarskoj laboratoriji.

Hotel može istovremeno da primi najviše 16 gostiju, a i cenu karakteriše pet zvezdica. Noćenje u Vili Nai 3,3 košta više od hiljadu evra, a u špicu turističke sezone čak 2.000 evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.