U trendu

U fokusu KBF-a sutra energetika, infrastruktura, prosveta. . .

BEOGRAD – U okviru Kopaonik biznis foruma (KBF) će sutra, drugog dana rada, u fokusu učesnika biti energetika, infrastruktura, finansijski sistem, investicioni ambijent, refoma poreske uprave i druge teme od značaja za razvoj i napredak Srbije u periodu posle kovid krize.

Prema najavi Saveza ekonomista Srbije, organizatora KBF-a, u radu foruma će sutra uzeti učešće potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, kao i potpredsednik vlade i ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić..

Ministarka Mihajlović će govoriti na prvom panelu čija je tema „Zeleni i održiv oporavak: Energetska politika u Srbiji“, na kojem će učestvovati i Mateo Kolanđeli, regionalni direktor EBRD-a za Zapadni Balkan, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, i Miloš Colić, direktor konsultantske firme za upravljanje obnovljivom energijom.

Na drugom, od sutrašnjih ukupno osam panela, ministar Momirović će izložiti situaciju i planove Srbije koji se tiču „Infrastrukture i agende konektivnosti“ zajedno s drugim panelistima, među kojima je i crnogorski ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić.

Na pitanje „Kako će izgledati post-kovid finansijski sistem? Bankarska industrija 4.0“ odgovor će potražiti učesnici trećeg panela, dok će na četvrtom biti reči o „Pametnoj specijalizaciji u Srbiji: Nove ideje za novo vreme“.

Predstavnici privrede će izneti svoje ocene i predloge na sesiji pod nazivom „Srpska ekonomija kao domaćin – perspektive zajednice investitora“, dok će se ministar obrazovanja Branko Ružić obratiti na panelu „Obrazovanje i nova normalnost: Lekcije za učenje“.

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković će uvodnim izlaganjem otvoriti diskusiju na temu „Reforma poreske uprave – Pravi odgovor u vreme kovida?“, a sutrašnji rad KBF-a biće završen panelom na kojem će čelni ljudi najvećih banaka u Srbiji izneti svoja viđenja o uticaju kovida-19 i perspektivama bankarskog sektora.

Kopaonik biznis forum se ove godine zbog epidemiološke situacije održava u Beogradu u hibridnom formatu i uz ograničeno učešće panelista i predstavnika sedme sile, a jedan od medijskih partnera „srpskog Davosa“ je novinska agencija Tanjug.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.