U trendu

U Kladovu radijatori u novembru topli 24h, a cena ostala ista

KLADOVO – Puštanjem u rad nove toplane na biomasu „Pemci 1“ instalisane snage šest megavata, koja kao energent koristi drvnu secku, u Kladovu su ostvareni znacajni benefiti, poboljšan je kvalitet grejanja, a produženo je i vreme isporuke toplotne energije na 24 sata, izjavio je predsednik opštine Saša Nikolić.

On je dodao da je toplana na biomasu „eko frendli“, odnosno ne zagaduje životnu sredinu, te da su građani Kladova dobili ekološki čistije, energetski efikasnije i ekonomičnije grejanje.

Dodao je da su radijatori u novembru bili topli 24 sata, a cena je ostala ista kao i prošlog novembra, navodi se u saopštenju.

„Od prvog dana se trudimo da kvalitet života građana Kladova unapredimo, i podignemo na nivo kakav zaslužuju. Sa novom toplanom imamo duži period isporuke toplotne energije, smanjeno aero-zagađenje i nepromenjene cene racuna za grejanje, što je najbolja potvrda takvog opredeljenja“, rekao je Nikolić.

Dodao je da će se nastojati da se nakon probnog perioda čak i smanji cena grejanja.

Naveo je i da je usled situacije sa koronom i poteškoćama u isporuci energenata, stabilno grejanje, odnosno redovnu i kontinuiranu isporuku toplotne energije danas žele i građani nekih od najrazvijenijih zemalja Evrope.

„Imamo sreću da našu državu vodi predsednik Vučić, uz čiju pomoć smo i realizovali ovu investiciju u novu toplanu. Toplana na biomasu samo je jedan od projekata koje radimo u cilju unapređenja i zaštite životne sredine naše opštine i ovog dela Srbije koji obiluje prirodnim lepotama“, rekao je Nikolić.

Vrednost nove kladovske toplane je 498 miliona dinara, a vrednost novog toplovoda 269 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena od Vlade Srbije, posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.