U trendu

U martu građevinska dozvola za novi objekat

Direktor Građevinske direkcije Srbije (GDS) Nebojša Šurlan izjavio je da u martu očekuje građevinsku dozvolu za novi objekat u kome će stanove dobiti stanari „smrdljivih zgrada“ u naselju Ivan Ribar na Novom Beogradu, koji su se opredelili za tu opciju.

Šurlan je na TV Pink rekao da su sa polovinom od 199 kupaca stanova u dve „smrdljive“ zgrade raskinuti ugovori i da su im vraćene pare, da su za jednu četvrtinu stanara pronađeni zamenski stanovi, a da je njih 53 prihvatilo da pređe u nove zgrade.

„Urađen je idejni projekat, treba da se uradi i glavni projekat u februaru, u martu očekujemo građevinsku dozvolu i onda krećemo u izgradnju“, rekao je Šurlan.

Uz napomenu da je to bio veoma veliki problem za GDS, Šurlan je naveo da će posebna pažnja na novim projektima, među kojima je i naselje koje će biti izgrađeno na mestu kasarne u Zemunu, biti na razmatranju materijala i izvođača sa kojima će sarađivati.

Šurlan je rekao da su procene da će se na toj lokaciji graditi 1.200 stanova, čija cena još uvek nije poznata.

„Što se tiče cene kvadrata, teško je sada reći,. Ono što je specifičnost kada pravite projekat stanogradnje je da ukalkulišete sve troškove. Znamo koliko smo platili lokaciju, obećanje je da će urbanistički planovi biti završeni u februaru, tek sredinom godine očekujemo da saznamo koliko ćemo stanova moći da izgradimo, pa samim tim i sve troškove“, rekao je Šurlan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.