U trendu

U pripremi plan za smanjivanje cena rominga između ZB i EU

BRISEL, 4. oktobra ( Tanjug) – EU planira da na predstojećem samitu lidera EU i Zapadnog Balkana pokrene plan tzv ”mapu puta” kojom bi se odredili uslovi i ciljevi smanjivanja cena rominga uzmeđu EU i Zapadnog Balkana, rečeno je Tanjugu u Briselu.

Tim povodom, evropski komesar za proširenje, Oliver Varheji, danas je razgovarao sa predstavnicima telekom operatera iz regiona.

”Imao sam dobre razgovore sa telekom operaterima iz regiona kako da napredujemo u smanjenju cena rominga kako unuatr Zapadnog Balkana tako i regiona sa EU. Spremni smo da podržimo investicije kako bi ovo postalo stvarnost”, poručio je Varheji sa Tviter naloga.

Na samitu EU Zapadni Balkna, u okviru debate o Ekonomsko investicionom planu za region, jedna od tema biće i stvaranje uslova a postepeno smanjivanje cene rominga izneđu zemja Zapadnog Balkna i EU 27.

U EU pozdravljaju uspešnu primenu regionalnog dogovora o romingu koji je omogućio pokretanje besplatnog rominga među zemljma Zapadnog Balkna od 1. jula 2021. godine.

Dođaje se da će samnjivaje cena rominga izmđu EU i Zapadnog Balkna biti nadogradnja ove regionalne inicijative.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.