U trendu

U saobraćaj pušteno još deset kilometara obilaznice oko Beograda

U saobraćaj je danas pušteno još deset kilometara autoputa na obilaznici oko Beograda, od Dobanovaca do Ostružničkog mosta, a čija je izgradnja koštala 1,38 milijardi dinara.

Reč je o drugoj traci obilaznice na deonici Dobanovci-Most kod Ostružnice, a radovi koje je izveo konzorcijum domaćih firmi MBA Ratko Mitrović Niskogradnja i Planum su financirani kreditom Evropske investicione banke (EIB)

Puštanju u saobraćaj te deonice je prisustvovala ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  Zorana Mihajlović koje je najavila da bi cela obilaznica u dužini od 46 kilometara mogla da bude završena najkasnije do početka 2018. godine

„Ubrzali smo sve preostale radove kako bi se konačno završio i ovaj auto-put oko srpske prestonice, koji će potpuno rasteretiti grad od teretnog saobraćaja, koji će smanjiti broj saobraćajnih nezgoda i zagadjenje vazduha u gradu“, rekla je Mihajlović.

 Ona je podsetila da se obilaznica gradi od 1990. godine i da je prekidana iz raznih razloga – nedostatka novca, nezavršene eksproprijacije zemljišta i slično.

 „Obilaznica je ukupno dugačka oko 46 kilometara i nama je ostalo da ugovorimo izgradnju za 22, 6 kilometara, odnosno obezbedimo finansijski okvir“, rekla je Mihajlović i izrazila očekivanje da će se odmah nakon formiranja nove vlade, odnosno posle izbora raditi na tome.

Mihajlović je rekla da će biti posla za domaće putare i pozvala ih da se udružuju da bi lakše dobijali poslove na tenderima, kako na obilaznici tako i na budućoj izgradnji autoputa Niš-Merdare-Priština i na obnovi putne mreže u zemlji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.