U trendu

U Šapcu otvoren 13. Sajam poljoprivrede

ŠABAC – U Šapcu je danas otvoren 13. Sajam poljoprivrede, na kojem je prisutno više od 100 izlagača, a među njima gosti iz Rumunije i Francuske, čime je tradicionalna manifestacija dobila međunarodni karakter.

Ovogodišnju manifestaciju u sportskoj hali „Zorka“ otvorio je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, koji je izjavio kako je susret poljoprivrednika, ali i informacije o inovacijama u poljoprivredi nešto što daje dodatnu vrednost kvalitetu rada poljoprivrednika u zemlji i čime može da se pospeši poljoprivredna proizvodnja u gradu.

„Šabac ima 80.000 hektara obradivih površina, preko 10.000 aktivnih gazdinstava koji se bave poljoprivredom, zbog toga je ovaj međunarodni sajam, gde imamo izlagače iz Rumunije i Francuske, jako bitan“, rekao je Pajić na otvaranju Sajma.

Objasnio je da je gradski budžet odvojio 130 miliona dinara za mere iz oblasti poljoprivrede koje poljoprivrednici koriste, i da su prošle godine imali 97 odsto iskorišćenosti budžeta za poljoprivredu koji je tada iznosio 120 miliona.

„Ove godine budžet je povećan na 130 miliona, jer mislimo da ulaganje u poljoprivredu jeste ulaganje u razvoj grada Šapca“, zaključio je gradonačelnik Šapca.

Ove godine prisutno je 150 izlagača, više nego prethodnih godina, a novina su i strane firme.

„Ovo je prilika da se ljudi upoznaju sa najnovijim dostignućima u sferi mehanizacije, sferi đubriva, pesticida, da dobiju informacije o subvencijama koje nudi država i naša lokalna samouprava tako da je ovde šarenilo ponuda i svi mogu naći svoje mesto“, rekao je Dragan Ranđić, rukovodilac Odeljenja za poljoprivredu grada Šapca.
Sajam, u organizaciji Regionalne radio-televizije „As“, a pod pokroviteljstvom Grada Šapca i Odeljenja za poljoprivredu, održava se danas i sutra, a hala je otvorena od 8 do 19 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar