U trendu

U Ć apcu otvoren 13. Sajam poljoprivrede

Ć ABAC – U Ć apcu je danas otvoren 13. Sajam poljoprivrede, na kojem je prisutno viĆĄe od 100 izlagača, a među njima gosti iz Rumunije i Francuske, čime je tradicionalna manifestacija dobila međunarodni karakter.

OvogodiĆĄnju manifestaciju u sportskoj hali „Zorka“ otvorio je gradonačelnik Ć apca Aleksandar Pajić, koji je izjavio kako je susret poljoprivrednika, ali i informacije o inovacijama u poljoprivredi neĆĄto ĆĄto daje dodatnu vrednost kvalitetu rada poljoprivrednika u zemlji i čime moĆŸe da se pospeĆĄi poljoprivredna proizvodnja u gradu.

„Ć abac ima 80.000 hektara obradivih povrĆĄina, preko 10.000 aktivnih gazdinstava koji se bave poljoprivredom, zbog toga je ovaj međunarodni sajam, gde imamo izlagače iz Rumunije i Francuske, jako bitan“, rekao je Pajić na otvaranju Sajma.

Objasnio je da je gradski budĆŸet odvojio 130 miliona dinara za mere iz oblasti poljoprivrede koje poljoprivrednici koriste, i da su proĆĄle godine imali 97 odsto iskoriơćenosti budĆŸeta za poljoprivredu koji je tada iznosio 120 miliona.

„Ove godine budĆŸet je povećan na 130 miliona, jer mislimo da ulaganje u poljoprivredu jeste ulaganje u razvoj grada Ć apca“, zaključio je gradonačelnik Ć apca.

Ove godine prisutno je 150 izlagača, viơe nego prethodnih godina, a novina su i strane firme.

„Ovo je prilika da se ljudi upoznaju sa najnovijim dostignućima u sferi mehanizacije, sferi đubriva, pesticida, da dobiju informacije o subvencijama koje nudi drĆŸava i naĆĄa lokalna samouprava tako da je ovde ĆĄarenilo ponuda i svi mogu naći svoje mesto“, rekao je Dragan Ranđić, rukovodilac Odeljenja za poljoprivredu grada Ć apca.
Sajam, u organizaciji Regionalne radio-televizije „As“, a pod pokroviteljstvom Grada Ć apca i Odeljenja za poljoprivredu, odrĆŸava se danas i sutra, a hala je otvorena od 8 do 19 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.