U trendu

U Skupštini APV formirana Ženska parlamentarna mreža

NOVI SAD- Poslanice u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine formirale su Žensku parlamentarnu mrežu u mandatu od 2020. do 2024. godine, i za koordinatorku ove neformalne grupe izabrana je poslanica Stojanka Lekić (SNS), saopštilaje vojvođanska Skupština.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor izrazio je zadovoljstvo zbog kontinuiranog rada ove mreže, koja je u velikoj meri doprinela promociji i unapređenju politika rodne ravnopravnosti, jednakosti, borbe protiv nasilja, socijalne i zdravstvene zaštite.

On je istakao da će i dalje pružati podršku radu Ženske parlamentarne mreže, kao što je to bio slučaj i u prethodnim mandatima, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da će Ženska parlamentarna mreža delovati radi ostvarivanja načela i ciljeva koji su garant parlamentarne demokratije, vladavine prava i ljudskih sloboda.

Za zamenicu koordinatorke Ženske parlamentarne izabrana je Nataša Lalić (Vojvođanski front).

Zamenica koordinatorke se menja na svaka četiri meseca i bira se iz redova Izvršnog odbora Ženske parlamentarne mreže koji čine poslanice Hajnalka Buranj (SVM), Nataša Lalić, Stojanka Lekić, Željka Milošević (SPS) i Mia Strajin (SNS).

Članice Ženske parlamentarne mreže zahvalile su se predsedniku Pastoru na podršci, izrazivši nameru da zajednički pružaju institucionlnu podršku kreiranju i sprovođenju politika jednakih mogućnosti, zaključuje se u saopštenju pokrajinske Skupštine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.