U trendu

U Tivtu u junu prvi put medjunarodni karneval Magija pod maskama

Turistička organizacija Tivta i ovog leta nudi veoma raznovrstan program, a novina je prvo održavanje medjunarodnog karnevala u junu, pod nazivom „Magija pod maskama“.

„I ove godine ćemo pokušati da zadovoljimo brojne ukuse i poštujemo mnoge saradničke odnose. Program je sadržinski raširen kroz celi grad“, izjavila je na današnjoj konferenciji za medije direktorka TO Tivta Gabrijela Glavočić, najavljujući letnju sezonu u Kotoru.

Prema njenim rečima, pored Rive Pine, koja uvek okuplja najviše posetilaca, program će se odvijati i na drugim lokacijama i ugostiteljskim objektima. I ove godine je program bogat različitim sajmovima, u saradnji sa NVO Boka, Harlekin, Djoković DOO, ali i klasterom „Probaj domaće“.

Na ovaj način se nastavlja propagiranje tradicionalnog, autentičnog i domaćeg kada su u pitanju sajmovi vina, rukotvorina, suvenira, tradicionalnih ili maslinarskih proizvoda sa ukupno 15 sajmova na različitim lokacijama.

Pored brojnih koncerata domaćih i regionalnih izvodjača, tematskih večeri, kao što su okupljanje ljubitelja tango plesa, ili kubanske salse, ljubitelja klupske pesme, popa, roka, ljubitelja DJ žurki, ili ljubitelja klasične muzike.

TO Tivta će organizovati i dobro poznate gastro večeri u okviru projekta „Leto dobrog ukusa“ u saradnji sa ugostiteljskim objektima.

Kako je najavljeno, tokom leta biće održana dva festivala, čiji je TO Tivat glavni pokrovitelj.

Festival uličnih performera „In Art Festival“, održaće se od 25. do 27. jula, a zadržao je internacionalni karakter, jer će nastupiti umetnici iz Italije, Austrije, Makedonije, Turske, Argentine, Meksika.

„U svakom slučaju, i ove godine ćemo gostima priuštiti nesvakidašnji ugodjaj“, rekla je Glavočić.

Drugi festival je Tivat World Music Festival, koji je, kako je navela Glavočić, prošle godine dobio sjajne kritike, a koji se održava od 14. do 16. septembra.

U organizaciji NVO Maškarada, a pod pokroviteljstvom TO Tivat i Opštine Tivat, Tivat je bogatiji za još jednu manifestaciju, koja će trajati tri dana, a reč je o medjunarodnom karnevalu „Magija pod maskama“.

Koordinator tog projekta Goran Božović rekao je da će karneval, u kojem će biti oko 500 učesnika, biti održan od 8. do 10. juna ove godine.

„Imaćemo preko 300 karnevalista iz inostranstva i regiona, od Italije, do Albanije, čak ćemo imati predstavnike Evropske karnevalske federacije, zatim predstavnike karnevalske federacije regiona, čak ćemo imati i generalnog deputata federacije iz Rube.U pitanju je vrlo ozbiljna organizacija, verujemo da će to biti novi kulturni trend grada“, rekao je Božović.

Glavni program se odvija 9. juna, sa početkom u 20.00, kada počinje Medjunarodna karnevalska povorka koja će se kretati od Druge Dalmatinske i 21. novembra do pristaništa Pine. Na pristaništu Pine će biti centralna bina gde će se izvoditi perfomansi karnevalskih grupa, nakon čega sledi samba šou, kako bi se osetio duh brazilskog karnevala.

Nakon toga slede muzički performansi grupa, ansambl Toća, a zvezda večeri je Indira Forca.

Za 10. jun najavljen je prvi dečiji karneval, gde se očekuje od 700 do 800 maskirane dece.

Propratni sadržaj karnevala ove godine biće Maskirni bal na vodi, na vodenoj kočiji, katamoranu „Tahiti“ za strane karnevaliste, zatim, 9. juna maskirana regata u Tivtu, kao i izložba fotografija retrospektiva rada NVO „Maškarade“.

Deset dana pre karnevala i Tivat će biti zvanično učlanjen u Federaciju evropskih karnevalskih gradova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.