U trendu

U utorak štrajk i na frankfurtskom aerodromu

FRANKFURT – Nemački sindikat Ver.di pozvao je danas i radnike obezbeđenja na frankfurtskom aerodromu da sledeće nedelje stupe u štrajk, nakon jučerašnjih protesta njihovih kolega na aerodromima u Diseldorfu, Kelnu i Štutgartu, a u okviru sindikalne bitke za povećanje plata.

Sindikat koji, kako tvrdi, pregovara u ime 23.000 radnika obezbeđenja, saopštio je da bi zaposleni na frankfurtskom aerodromu, najvećoj nemačkoj vazdušnoj luci, u utorak trebalo da napuste radna mesta u periodu od 02:00 sata do 20:00 časova, prenosi agencija AP.

Iz sindikata navode da i dalje čekaju ponudu poslodavaca u pregovorima vezanim za povećanje zarada i da će pregovori biti nastavljeni 23. januara.

Operater frankfurtskog aerdoroma „Fraport“ je saopštio da očekuje ozbiljne poremećaje, zbog čega je preporučio putnicima, koji planiraju da iz Frankfurta počnu svoje putovanje, da ne dolaze na aerodrom tokom perioda trajanja štrajka.

Transfer između letova će, kako je saopšteno, verovatno biti omogućen, ali su putnici upozoreni da će se možda suočiti sa odlaganjima i poremećajima.

Više od 640 letova u Nemačkoj je juče bilo otkazano zbog štrajka radnika obezbeđenja na aerodromima u Diseldorfu, Kelnu i Štutgartu, prenosi agencija Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.