U trendu

UBS sa delekacijom AKS o nerešenim sporovima

BEOGRAD – Udruženje banaka Srbije (UBS) saopštilo je večeras da je u utorak, na zahtev Advokatske komore Srbije (AKS), primilo njihovu delegaciju koja je predstavila svoje predloge za rešavanje velikog broja sporova za poništaj odredbe o naknadama za bankarske usluge u ugovorima o kreditu.

Bankarski sektor je i ovaj put, kako se navodi u saopštenju, pokazao spremnost na razmenu mišljenja, koliko god da su ta mišljenja međusobno udaljena, u cilju rešavanja problema na koji UBS ukazuje poslednjih godina.

„Zbog raznih medijskih napisa i interpretacija ističemo da se nije radilo o započinjanju bilo kakvih pregovora. Podsećamo da su, nakon dopune stava Vrhovnog kasacionog suda, sve banke pozvale građane da se odreknu podnetih tužbenih zahteva do 31.12.2021. godine, kao i da će se u tim slučajevima banke odreći prava na naplatu svojih troškova“, naglašava se u saopštenju UBS.

Dodaje se da su banke spremne da razmotre i zahteve koji stignu i nakon tog datuma, a sve u cilju rešavanja problema sa kojim se sistem suočava.

„Kao i do sada, UBS će ostati otvoren za razmenu mišljenja, uz poštovanje vladavine prava“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar