U trendu

Udruženja protiv „Jadra“ traže više prostora na skupu u SANU

BEOGRAD – Udruženja Zaštitimo Jadar i Rađevinu i Koalicija za održivo rudarstvo nezadovoljni su što je njihovim predstavnicima biti dozvoljeno da govore smao pet minuta na skupu o projektu Jadar koji se sutra i prekosutra održava u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

U saopštenju ova dva udruženja se navodi da su ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i direktorka kompanije Rio Sava eksplorejšn Vesna Prodanović dobile priliku da na skupu govore prvog dana po pola sata, da će priliku da govore 30 minuta imati i „osvedočeni prijatelji projekta Jadar“, dok će aktivisti, koji su prema oceni udruženja, najviše upućeni u problem, moći da govore samo po pet minuta.

U tim udruženjima smatraju da ovakvim odnosnom snaga diskusija prestaje da bude diskusija i postaje tribina za promociju projekta i apeluju da im se da više prostora i to prvog dana.

I pored toga što se osećaju neravnopravnim učesnicima, iz ova dva udruženja najavljuju da će se njihovi predstavnici pojaviti na skupu kako bi ukazali „da u Jadru ne sme biti mesta za projekat Jadar“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.