U trendu

Udruženje „Moja Srbija“ nagradilo najbolje brendove, proizvode i dobročinstva

BEOGRAD – Udruženje Moja Srbija, uz podršku Ministarstva unutrašnje i spolje trgovine i Grada Beograd, na svečanosti „Najbolje u Srbiji“ nagradili su danas najbolje brendove, proizvode i dobročinstva priznanjem „Moj izbor“, za najbolje domaće proizvode i brendove i „Dobročinitelj“, za najodgovornije kompanije i organizacije koje posluju u našoj zemlji.

Za nagradu je konkurisalo oko 1.000 domaćih proizvoda i brendova, a nagrede „Moj izbor“ osvojile su kompanije: „Dunav osiguranje“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“, Zaječarsko u kategoriji „Pivo“, Dijamant ulje u kategoriji „Ulje, prilozi i prelivi“, Zlatiborac suvomesnati proizvodi u kategoriji „Meso i mesne prerađevine“ i Merix u kategoriji „Kozmetika i sredstva za higijenu“.

Začin C je osvojio najviše glasova potrošača u kategoriji „Supe, brašno i dodaci jelima“, Dogma u kategoriji „Kraft pivo“, Forma Ideale u kategoriji „Nameštaj“, „neXt“ sokovi u kategoriji „Bezalkoholni napici“ i Gorki list u kategoriji „Žestoka pića“.

Za svoju omiljenu grickalicu potrošači su proglasili Smoki, dok je omiljeni slatkiš potrošača Plazma keks.

Kampanju „Najbolje u Srbiji“ već 14 godina organizuje udruženje „Moja Srbija“ u saradnji sa Centrom potrošača Srbije.

U okviru svečanosti uručene su i nagrade Dobročinitelj, za najodgovornije kompanije i organizacije u Srbiji.

Dobitnici priznanja Dobročinitelj 2023, za društveno odgovorne aktivnosti tokom 2020, 2021. i 2022. godine su: Delhaize Srbija, Lidl Srbija, Nestle Adriatic S, Dunav osiguranje i Srpski filantropski forum.

Zlatnu plaketu Dobročinitelj, na osnovu glasova prethodnih dobitnika Zlatne plakete, dobila je Fondacija „Alek Kavčić“.

Osnivač fondacije Aleksandar Kavčić istakao je da fondacija doprinosi osnovnom i srednjem obrazovanju.

„Sve je više privatnih škola, i one nisu loše, čak su i dobre, ali ne treba da zaboravimo da je osnova obrazovnog sistema svake zemlje državni obrazovni sistem. Mi se upravo zbog toga u fondaciji zalažemo da užbenici u Srbiji postanu besplatni i dostupni svima“, rekao je Kavčić.

Cilj akcije Dobročinitelj jeste podsticanje organizacija i pojedinaca u Srbiji da ulažu u razvoj zajednice u kojoj žive i rade, da čuvaju životnu sredinu, kao i da pomažu građanima kojima je pomoć neophodna.

Takođe, cilj je podsticanje kompanija koje posluju u Srbiji da budu društveno odgovorne i da doprinesu poboljšanju života svojih zaposlenih, njihovih porodica i društva u celini.

Predsednik udruženja „Moja Srbija“ Milan Ristić je na početku dodele nagrada ukazao na značaj promocije domaćih proizvoda i domaćeg turizma.

„Turistička organizacija Srbije pokrenula je projekat pod nazivom Moja Srbija uz pomoć vlade, kada su pokrenuli subvencionisane vaučere za turizam u Srbiji, zbog čega je domaći turizam doživeo veliki procvat“, rekao je Ristić.

Priznanje „Moj izbor“, za najbolje domaće proizvode i brendove, dodeljeno je ove godine 13. put.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.