U trendu

Ugalj za stanovnike Pljevlja po povlašćenoj ceni

PLJEVLJA – Predsednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Dušan Janjušević izjavio je da će predložiti članovima Odbora da donesu odluku o subvenciji od 30 odsto na novu cenu uglja za sve socijalno ranjive kategorije građana Pljevalja, pišu današnje podgoricke Vijesti.

”Imajući u vidu da je novi cenovnik uglja za građane, koji je utvrdio izvršni menadžment Rudnika uglja, pogodio socijalno ranjive kategorije građana, te da postoji opasnost pada potražnje i prelaska na zagrevanje domaćinstava električnom energijom, na prvoj narednoj sednici predložiću da Odbor direktora donese odluku o subvencijama od 30 odsto na trenutnu cenu uglja do 1. novembra ove godine”, rekao je Janjušević.

Dodao je da je takav predlog u interesu svih zbog povećanja potrebe za štednjom električne energije koja se nameće kao posledica svetske energetske krize.

Pljevaljski Rudnik uglja od 1. septembra povećao je cenu uglja za građane Pljevalja za preko 35 odsto, pa umjesto dotadašnjih 64 evra po toni, Pljevljaci uglja plaćaju 87 evra, navode Vijesti.

Dodaje se da veliki broj građana nije uspeo prethodnih dana da kupi ugalj po staroj ceni, a da je poskupljenje izazvalo negodovanje građana, posebno penzionera.

Vijesti pišu da Pljevljaci inače i nakon poskupljenja ugalj plaćaju po povlašćenoj ceni, jer tona za ostale građane Crne Gore od 15. avgusta košta 105 evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar