U trendu

Ukinute dozvole fabrikama za medicinski kanabis u S.Makedoniji

SKOPLJE – Makedonska vlada je opozvala dozvole za rad dvema kompanijama kojima je bilo odobreno uzgajanje kanabisa u medicinske svrhe.

Dozvole su ukinute kompaniji Farma EU LLC (Pharma), koja ima jednu fabriku u Prilepu i drugu u Bitolju, kao i Društvu za proizvodnju, trgovinu i usluge „Medikal 420“ (Medical) uvoz-izvoz iz Bitolja, prenosi portal faktor.mk.

Mada se u saopštenju sa jučerašnje sednice vlade ne otkrivaju detalji o oduzimanju dozvola, odluka dolazi mesec dana nakon policijske akcije u kojoj je zaplenjeno 200 kilograma marihuane, vredne preko 800.000 evra, podseća makedonski portal.

Dalje dodaje da je u policijskoj akciji tada uhapšeno šest osoba, među kojima i komandir policijske stanice u Prilepu, i da se tvrdi da su svi umešani u ilegalne aktivnosti i saradnju sa kompanijama za proizvodnju medicinske kanabisa iz Prilepa i Bitolja.

Pretpostavlja se da je marihuana uzeta iz ove dve fabrike i da je trebalo da se prokrijumčari i proda u selu Radobil, a zatim završi na tržištu droge u Grčkoj, piše faktor.mk.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.