U trendu

Unapredjena ponuda Turističko – rekreativnog kompleksa Zlatibor

U Turističko – rekreativnom kompleksu (TRK) Zlatibor, koji se prostire na 10.000 kvadrata, u toku je rekonstrukcija postojećih i izgradnja objekata sa novim sadržajima, a na krovu su postavljeni solarni paneli, pa će postati energetski samoodrživ.

„Uz podršku opštine Čajetina, značajno je unapredjena ponuda ovog kompleksa. Nedavno je završena rekonstrukcija 13 smeštajnih jedinica koje se nalaze na drugom spratu objekta, što nam je bitno zbog sve većeg interesovanje sportskih ekipa koje kod nas realizuju svoje pripreme i takmičenja. Taj kompleks je već tokom septembra posetilo nekoliko seniorskih ekipa jer imaju odlične uslove za smeštaj i treninge“, rekao je direktor TRK Zlatibor Nikola Novaković.

Dodao je da su u sportskoj dvorani postavljeni novi, znatno ekonomičniji reflektori i da je otvoren vešeraj koji je na raspolaganju i trećim licima, a napravljena je i jedna sala, sa mogućnošću pregradjivanja, za seminare i radionice, kapaciteta do 50 mesta.

Najznačajnija investicija je, prema njegovim rečima, instaliranje solarnih panela od 500 kilovata nakon rekonstrukcije krova, što će kompleks učiniti energetski efikasnim, a smanjiti troškove funkcionisanja kompletnog objeka.

U okviru TRK-a je i moderan „Sport kafe“ u kome svoje slobodno vreme mogu da provedu, kako gosti kompleksa, tako i svi stanovnici i posetioci Zlatibora.

Novaković je najavio da je u planu izgradnja spa centra, pre svega za potrebe sportista, ali koji će moći da koriste i komercijalni gosti.

„Planirana je i adaptacija i sanacija soba na trećem spratu, što je značajno veći poduhvat od ovog što je nedavno završen. Smeštaj zadovoljava najviše standarde, pa su smeštajni kapaciteti konstantno popunjeni. Već sada postoje rezervacije za narednu, kako zimsku, tako i letnju sezonu“, rekao je Novaković.

TRK će od 16. oktobra ponovo biti domaćin Regionalne ABA 2 košarkaške lige.

„U saradnji sa sa našim šampionskim klubom KK ‘Zlatibor Gold gondola’ i ove godine ćemo biti jedini domaćini dva balon takmičenja ABA2 lige2“, rekao je Novaković.

Prvi balon je, prema njegovim rečima, u oktobru, drugi u novembru, kada će Zlatibor biti ponovo domaćin najboljim ekipama iz bivše Jugoslavije i regiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar