U trendu

Unated Grup preuzima bugarske operatore Net1 i ComNet Sofia

AMSTERDAM – Junajted grupa postigla je sporazum o preuzimanju 100 odsto kapitala bugarskih operatora Net1 i ComNet Sofia, saopštila je danas ta kompanija.

Kako je navedeno, sporazum o preuzimanju predstavlja dodatnu akviziciju kompanije VIVACOM, bugarskog operatora United Grupe.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1.

Net1 je, navodi Junajted grupa, među vodećim operatorima u Sofijskoj oblasti koji pruža usluge interneta i televizije, kao i integrisana telekomunikaciona rešenja za poslovne klijente, uključujući usluge poput IT podrške, telefonije i video nadzora.

ComNet Sofia je telekomunikacioni operator koji pruža usluge interneta i televizije nove generacije sa sopstvenom optičkom mrežom (FTTB).

Očekuje se da će transakcija biti završena u drugom kvartalu 2021.

United Grupa je na bugarsko tržište ušla 2020. godine preuzimanjem kompanije VIVACOM, najvećeg telekomunikacionog operatera u zemlji.

U januaru ove godine United Grupa preuzela je najveću bugarsku medijsku kompaniju, Nova Broadcasting Group i objavila da je postigla dogovor o preuzimanju bugarske novinske kompanije Vestnik Telegraf EOOD, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.