U trendu

Unižavanje rudara za potebe kampanje protiv Vučića

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je da je žalosno da se zloupotrebljava današnji dolazak žena koje rade u rudnicima na prijem povodom Dana rudara u Predsedništvo Srbije radi još jednog negativnog teksta u medijima protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.
„Prijem u Predsedništvu je organizovan u znak pažnje i poštovanja prema svim rudarima koji danas slave svoj praznik, Dan rudara, a posebno prema rudarkama, koje rade ovaj težak posao ravnopravno sa svojim muškim kolegama. Rudarke su uredno pozvane preko svojih preduzeća i nema ni govora da je bilo ko bio zloupotrebljen. Tužno je što su neki zloupotrebili sve rudarke, koje su istinske heroine, zbog jednog negativnog teksta na račun predsednika Srbije i Vlade Srbije“, ocenila je Mihaloviće.

Dodala je da se objavljivanjem neistina i poluinformacija u maniru
rekla-kazala u vezi sa prijemom kod predsednika Srbije, pokušava uniziti jedan važan praznik.

„Unižava se i rudarska profesija koja zaslužuje poštovanje za posao koji rade rudarke i rudari u Srbiji. Oni koji se time bave pokazuju koliko cene žene koje svakog dana rade jedan od najtežih poslova u Srbiji“, navodi Mihajlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.