U trendu

Uspešan dijalog privrede i Ministarstva energetike

BEOGRAD – Članiče bilateralnih organizacija koje su učestvovale u onlajn „Dijalogu sa Ministarstvom rudarstva i energetike“, ocenile su da je razgovor uspešno prošao i poručile da su okupljene kompanije dobile odgovore na pitanja relevantna po njihovo poslovanje, navedeno je danas u zajedničkom saopštenju tih organizacija.

Predstavnici Nemačko-srpske privredne komore, Francusko-srpske privredne komore, Komore italijansko-srpskih privrednika, Belgijsko-srpske poslovne asocijacije i Helenskog privrednog udruženja, imali su priliku da se informišu o akcionim planovima i aktuelnostima u domenu resornog ministarstva.

Ovaj događaj organizovan je u okviru inicijative „Dijalog sa institucijama“ u cilju uspostavljanja kontinuiranog dijaloga privrede, odnosno kompanija članica bilateralnih organizacija sa jedne strane, i zvaničnih institucija sa druge.

U saopštenju je navedeno da je Inicijativa svesrdno prihvaćena, a veliki broj zainteresovanih učesnika je aktivnim učešćem potvrdio značaj i prepoznao korist petog po redu održanog dijaloga.

Okupljene kompanije imale su priliku da dobiju detaljne i konkretne odgovore na svoja pitanja, kao i da se informišu i upoznaju sa aktuelnostima i planovima iz sektora rudastva i energetike.

Državni sekretar Zoran Lakićević i pomoćnik ministarke Milan Macura, u saradnji sa svojim timovima, kolegama iz Sektora za energetsku efikasnost i toplane, Sektora za elektroenergetiku, Sektora za naftu i gas i Sektora za geologiju i rudarstvo, obuhvatili su širok spektar tema, poput: strategije razvoja energetike i programa njegovog ostvarivanja, informacije o akcionom planu, pojašnjenja o uredbama, o planiranim novim modelima ugovaranja privrede u okviru energetskog sistema, o procedurama, rokovima, programima podrške i subvencijama, kao i mnoge druge.

Svesni značaja ovakvih inicijativa za obe strane, navedene bilateralne komore u Srbiji nastavljaju organizovanje „Dijaloga sa institucijama“ i podsećaju da je konkretan i konstruktivan dijalog predstavnika privrede i institucija jedan od stubova za uspostavljanje uspešnijeg poslovanja i bolje saradnje lokalnih i međunarodnih kompanija u Srbiji.

„Dijalogu sa Ministrstvom rudarstva i energetike“ održan je 22. februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.