U trendu

Vebinar o informacionoj bezbednosti za male i srednje firme

BEOGRAD – Kampanjom „Odbrani se znanjem“, Nacionalni CERT Republike Srbije u okviru Regulatorne agencije za elektronske komunikacije (RATEL), obeležava oktobar – mesec informacione bezbednosti, a kampanja obuhvata vebinar za mala i srednja preduzeća, obuku zaposlenih i medijsku radionicu za novinare i studente novinarstva.

Glavni ciljevi kampanje u ovoj godini su dobro informisanje o potencijalnim rizicima u sajber okruženju i kako ostati bezbedan na mreži, navodi se u saopštenju RATEL-a.

Kampanja “Odbrani se znanjem“ posvećena je promovisanju sajber bezbednosti i pružanju najnovijih informacija o digitalnoj bezbednosti kroz podizanje svesti i razmenu dobre prakse.

Kako se navodi, vebinar za mala i srednja preduzeća pružiće informacije o aktuelnim dešavanjima u oblasti informacione bezbednosti, besplatnim alatima koji mogu biti od koristi u svakodnevnom poslovanju malih i srednjih preduzeća, kao i o preporukama za siguran rad i umanjenje rizika poslovanja.

Vebinar će biti održan 20.oktobra, a sva zainteresovana mala i srednja preduzeća mogu se prijaviti putem mejl adrese: office@cert.rs.

Mesec informacione bezbednosti obeležava se širom sveta, a u Evropi je prvi put obeležen 2012.godine, kada je osmišljen slogan „Informaciona bezbednost je zajednička odgovornost“ koji je ujedinio države Evrope u borbi protiv sajber pretnji.

Svake godine, kampanja promoviše sigurnije korišćenje interneta i pruža obuke u cilju edukacije krajnjih korisnika i suočavanja sa novim izazovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.