Večeras počinje Interfest

NOVI SAD – Najstariji vinski festival u Srbiji, 16. Interfest, počinje večeras, u 19 sati, u Novom Sadu i trajaće naredna tri dana, a posetioci će svako veče na Trgu slobode imati prilike da degustiraju neka od najboljih vina iz celog sveta.

Na ovogodišnjem Interfestu nastupiće više od stotinu izlagača iz više od deset zemalja, a biće predstavljeno oko 500 vinskih etiketa, najavili su organizatori. Povodom otvaranja 16. Interfesta, danas je u Gradskoj kući u Novom Sadu organizovana prezentacija mađarskih vina, a sledeće godine Mađarska će biti zemlja partner Interfesta.

„Ovo je jedna od najvažnijih i najatraktivnijih manifestacija u Vojvodini i celoj Srbiji i veoma mi je drago što će Mađarska sledeće godine biti zemlja partner Interfesta. To će sigurno pozitivno uticati i na našu privrednu saradnju i sigurno će doprineti našim, ionako odličnim bilateralnim odnosima. Uticaće i na spoljnotrgovinsku razmenu sa Srbijom, koja je prošle godine iznosila oko stotinu miliona evra“, rekao je ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter.

Član Gradskog veća zadužen za privredu Milorad Radojević rekao je da je za Grad Novi Sad izuzetno značajno što će Mađarska sledeće godine biti zemlja partner Interfesta i što su već danas, pre otvaranja festivala, prezentovana neka od najboljih mađarskih vina.

„Interfest svake godine čini da Novi Sad tri dana bude sedište vina u regionu. Sledeće godine, kada Mađarska bude zemlja partner, imaćemo prilike da se upoznamo ne samo s njihovim vinima nego i s tradicijom i kulturom regija u kojima se ona proizvode“, rekao je Radojević.

„Posetiocima i ljubiteljima vina iz cele zemlje naredna tri dana ponudićemo neka od najboljih vina iz više od deset zemalja i predstaviti više od 500 vinskih etiketa. Interfest je najstariji vinski festival u Srbiji međunarodnog karaktera i uvek se trudimo da posetiocima priredimo neka iznenađenja, a to ćemo učiniti i ove godine. Zato, pozivamo sve građane da posete ovogodišnji Interfest“, rekla je Nataša Budisavljević, predstavnica Interfesta.

(Tanjug)

Napišite komentar