U trendu

Vestern Junion obustavlja interne transfere novca u Rusiji

MOSKVA – Američka kompanija Vestern Junion (WU) obustaviće od 1. aprila uslugu internih transfera novca unutar Rusije zbog sve veće konkurencije u tom segmentu poslovanja na ruskom tržištu, i umesto toga će se fokusirati na prekogranično poslovanje.

„Od 1. aprila 2022, Vestern Junion prekida interne transfere novca u Rusiji. Kompanija će se fokusirati na razvoj tradicionalno traženih usluga međunarodnih transfera novca“, naveo je WU u saopštenju, prenosi Rojters.

Ova kompanija je prisutna u Rusiji više od 30 godina, a razvoj ruskih međubankarskih novčanih transfera, koji omogućava besplatne i momentalne transakcije, doveo je do smanjenja slanja novca unutar zemlje preko Vestern Juniona.

Ruski dnevnik RBC je prvi izvestio o odluci američke kompanije, pozivajući se na pismo Vestern Juniona bankama u kojem se navodi da će prestati s pružanjem te usluge zbog niske potražnje za internim ruskim transferima novca.

Odluka je doneta usled sve popularnijih međubankarskih transfera korišćenjem broja mobilnog telefona u Rusiji, dodaje se dalje.

Pored toga, najveći ruski kreditor, Sberbanka, saopštio je prošle nedelje da je pokrenuo uslugu transfera novca preko kineskog Alipeja putem korišćenja brojeva telefona, koja omogućava prekogranične transakcije u više od 30 zemalja. Druge ruske banke, poput banke Tinkof koja posluje samo onlajn, takođe nude slične usluge.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.