U trendu

Više od 11 miliona Italijana putuje za Uskrs, najpopularnije domaće destinacije

RIM – Uskršnje praznike za putovanje planira da iskoristi oko 11,5 miliona Italijana, od kojih je 8,2 punoletnih, a 3,3 maloletnih.

Od toga će 95,6 odsto njih ostati u Italiji, dok će 4,4 odsto za putovanje izabrati stranu lokaciju, prema istraživanju koje je za Savez italijanskih hotelijera i turističkih udruženja Federalbergi sproveo ACS Marketing Solutions, prenosi ANSA.

Najpoželjnije destinacije za putnike koji će ostati u Italiji su more (31,6 odsto), kulturno istorijska mesta (30,8 odsto), planine (17,6 odsto) ,a potom, jezera (5,0 odsto) i banje ( 1,3 odsto).
Za one koji će umesto toga izabrati inostranstvo, najprivlačnije su velike evropske prestonice (68,2 odsto), zatim neevropske (13,6 odsto), primorska odmarališta (9,2 odsto) i krstarenja (4,5 odsto).
„Prijatno sam iznenađen rezultatima naše ankete o Uskrsu: još jednom su naši sugrađani pokazali da vole Italiju kao svoju destinaciju za odmor. Nikada ne smemo zaboraviti da su Italijani naše prvo tržište i da zaslužuju veliku pažnju“, saopštio je predsednik Federalbergi, Bernabo Boka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar