U trendu

Više od 4.000 privrednika iz BiH odavalo se vkcinaciji u BG

SARAJEO – Više od 4.000 privrednika iz Bosne i Hercegovine, među kojima su vlasnici i zaposleni u kompanijama odazvalo se pozivu iz Srbije da se vakcinišu u Beogradu u okviru progama Privredne komore Srbije, saopštila je danas Spljnotrgovinska komora BiH.

Iz te organizacije poručuju da se današnjim okupljanjem privrednika regiona šalje jasna poruka da je „budućnost regiona – region bez granica“.

„Zahvaljujemo Privrednoj komori Srbije i Vladi Srbije na iskazanoj solidarnosti i omogućenoj zajedničkoj vakcinaciji privrednika iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Albanije i Crne Gore, koja dokazuje i pokazuje da je ekonomija ta koja nas i dalje spaja“, navodi se u saopštenju.

U Belexpo centru u Beogradu danas je počela vakcinacija privednika iz regiona, za koje je Privredna komora Srbija obezbedila 10.000 vakcina.

Projekt vakcinacije privrednika iz regiona u Beogradu organizovan je u okviru Komorskog investicionog Foruma zapadnog Balkana, a predsednik Upravnog odbora te organizacije Marko Čadež rekao je ranije da je na raspolaganju vakcina AstraZeneka, kao prvi korak u ublažavanju posledica epidemije za privrednike Zapadnog Balkana i kao dodatni korak ka stvaranju zajedničkog tržišta regiona

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.