Vlada Srbije: Konkursi za direktore EPS-a, Resavice i Srbijašuma

Vlada Srbije donela je odluku o sprovodjenju javnog konkursa za imenovanje direktora javnih preduzeća Elektroprivreda Srbije, Srbijašume i  rudnika Resavica, potvrdjeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu privrede.

Do sada su objavljeni konkursi za direktore javnih preduzeća Srbijagas, Pošte Srbije, Skijališta Srbije, Srbijavode, Elektromreže Srbije, Rezervat Uvac iz Nove Varoši, Park prirode Mokra Gora iz Užica i preduzeća za razvoj i unapredjenje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija „Mreža-Most“ sa sedištem u Beogradu.

Ranije su raspisani javni konkursi za direktore 12 javnih preduzeća – Stara planina iz Knjaževca, Nuklearni objekti Srbije, Putevi Srbije, Transnafta, Koridori Srbije, Državna lutrija Srbije, Emisiona tehnika i veze, Javnog preduzeća za skloništa, kao i za četiri nacionalna parka: Tara, Djerdap, Fruška gora i Kopaonik.

Direktori javnih preduzeća na javnom konkursu se biraju na četiri godine, a kandidati treba da imaju najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje i najmanje tri godine radnog iskustva u delatnostima kojima se bavi javno preduzeće.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.