U trendu

Vlada: U februaru milion noćenja domaćih i stranih turista

BEOGRAD – U Srbiji je u februaru ostvareno ukupno milion noćenja domaćih i stranih turista, što je rast od oko 45 odsto u odnosu na februar prošle godine, pokazuju najnoviji podaci Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma – eTurista.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, broj noćenja stranih turista u februaru je iznosio 481.000, što je povećanje od čak 80 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

Brzina rasta turističkog prometa stranih gostiju u odnosu na početak prošle godine, rezultirala je povećanjem udela noćenja stranih gostiju u ukupnim noćenjima, sa 37 odsto na 45 odsto.

Turističke destinacije u Srbiji sa najvećim brojem noćenja turista u februaru 2023. godine su Beograd, Zlatibor, Kopaonik, Novi Sad i Divčibare.

Rezultati na početku godine ulivaju nadu da će nastavak rasta turističkog prometa u 2023. godini biti vođen povećanjem broja stranih gostiju, što će doprineti daljem rastu deviznog priliva budući da je u prošloj godini ostvarena rekordna zarada u turizmu od 2,5 milijarde evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar