U trendu

Vlada usvojila Strategiju industrijske politike do 2030

BEOGRAD – Vlada Srbije usvojila je danas Strategiju industrijske politike Srbije od 2021. do 2030. godine, koja sadrži sveobuhvatne reformske korake u oblasti industrijskog razvoja.

Cilj Strategije je podizanje konkurentnosti domaće industrije, koja će dati značajan doprinos visokom održivom ekonomskom rastu, merenom stopom rasta BDP-a i boljem kvaliteu života građana, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima posle sednice vlade.

Primenom Strategije podići će se tehnološki nivo industrije i njena transformacija u pravcu digitalizacije i automatizacije, povećati doprinos naučno-istraživačkih i inovatiovnih rešenja, kao i ukupni obim investicija u industriju uz obezbeđenje balansa u struktruri i kvalitetu investicija.

Članovi vlade usvojili su danas Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje organizovanog turističkog prometa stranih turista na teritoriji Srbije, kako bi se povećao devizni priliv i naša zemlja pozicionirala kao prepoznatljiva i primamljiva turistička destinacija, a istovremeno domaće agencije dobile status glavnih organizatora putovanja za zemlje regiona.

Primenom ove uredbe, za koju su opredeljena sredstva u iznosu od osam miliona dinara, stimuliše se boravak stranih turista i utiče na produženje njihovog prosečnog broja noćenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.