U trendu

Vlada: Vajber četbot za podrsku inovativnooj privredi

BEOGRAD – Vlada Srbije saopštila je danas da intenzivno radi na kreiranju podsticajnog poslovnog okruženja koje će pospešiti i podržati razvoj inovativne privrede kroz smanjivanje administrativnih barijera, kao i da je u fokusu uspostavljanje mehanizama za lakši pristup građana informacijama.

Kako bi javnost mogla na jednom mestu da se informiše koji podsticaji su dostupni u oblasti inovacija, krajem 2019. godine napravljen je Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede https://inovacije.srbijastvara.rs .

Imajući u vidu da različite ciljne grupe na drugačiji način konzumiraju sadržaj, a znajući koliko je komunikacija putem Vajber četbota bila korisna tokom Kovid pandemije, doneta je odluka da se napravi Vajber četbot, kao još jedan vid komunikacije.

Ovaj četbot trenutno ima oko 1.300 korisnika i u toku je kampanja na društvenim mrežama, kako bi se što veći broj građana upoznao sa ovim mogućnostima.

Svi zainteresovani mogu se, kroz desktop verziju Vajber aplikacije, upoznati sa tim novitetom na viber://pa?ćatURI=srbijastvaramogucnosti .

U prethodnom periodu Vlada Srbije je, uz podršku Nemačke razvojne saradnje i StarTec h programa podrške digitalnoj transformaciji privrede u Srbiji, radila na razvoju sadržaja i kreiranju scenarija komunikacije koji će važne informacije o inovacionom ekosistemu plasirati korisnicima na drugačiji način. Cilj svih ovih akcija jeste da građanima pretraga informacija iz brošure bude lakša i pristupačnija.

Ovim putem korisnik može da se upozna sa zakonskom regulativom koja podstiče novo zapošljavanje, poreskim olakšicama, kao i o angažovanju domaćih i stranih stručnih kadrova iz inostranstva.

Četbot „Srbija stvara mogućnosti“ i pruža informacije o
registraciji poslovanja elektronskim putem, olakšanom i pojednostavljenom postupku zapošljavanju, podsticajima za istraživanje i razvoj, inovacionoj infrastrukturi, strateškom pristupu države razvoju inovacija i drugim merama za lakše digitalno poslovanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar