U trendu

Vladislav Cvetković novi predsednik Upravnog odbora NALED-a

BEOGRAD – Vladislav Cvetković, direktor za poslovno savetovanje u kompaniji Prajsvoterhaus Kupers (PricewaterhouseCoopers) novi je predsednik Upravnog odbora NALED-a, odlučeno je na konstitutivnoj sednici novog saziva.

U naredne četiri godine potpredsednici NALED-a će biti izvršna potpredsednica Hisense Gorenje Europe Stanka Pejanović ispred privrede, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić iz reda lokalne samouprave i Tijana Gajić, direktorka Pexim fondacije, kao predstavnica civilnog sektora.

Kako se navodi u saopštenju NALED-a, Cvetković ima veliko iskustvo u oblastima finansijskog savetovanja, reforme bankarskog sistema i privatizacije.

U drugoj polovini 90-ih radio je u kompaniji Dilojt (Deloitte), nakon početka tranzicije u Narodnoj banci Srbije i Agenciji za osiguranje depozita, a bio je i direktor Agencije za privatizaciju.

Glavni zadatak novog UO biće strateško usmeravanje organizacije i sprovođenje reformskih prioriteta koje su izabrali članovi NALED-a za period 2021-2025, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je najviše glasova zajednica NALED-a dala reformama u oblasti zaštite životne sredine, prosečna ocena 4,6, razvoju eUprave, suzbijanju sive ekonomije i unapređenju zdravstvenog sistema, ocena 4,4.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar