U trendu

Vlasnik Alibabe: Kineske kopije su bolje od originala

Vlasnik Alibabe, milijarder Džek Ma rekao je da je mnoga falsifikovana roba boljeg kvaliteta od originala. On je odgovorio tako na sve teže kritike da Alibaba da prodaje falš robu.

Organizacija za borbu protiv falsifikovanja robe suspendovala je iz članstva kompaniju Alibaba u maju. Međunarodna koalicija za borbu protiv falsifikovanja je navela da je donela takvu odluku posle dojava “nekih kompanija da je kineski gigant u internet prodaji najveće prodajno mesto falsifikovane robe na svetu“.

“Lažnjaci su danas boljeg kvaliteta i prodaju se po boljoj ceni od pravih brendova. Pri tome su potpuno isti kao fabrički, koriste iste sirovine, ista imena“, rekao je on tokom svog govora u sedištu Alibabe.

Prema njegovim rečima, mnogi kineski proizvođači traže načine da prodaju svoje proizvode direktno potrošačima, koristeći internet za marketing.

“Promenio se način poslovanja za brendove. To nisu lažni proizvodi, već je reč o poslovnom modelu koji je napravio revoluciju u svetu”, rekao je Ma.

On je obećao i da će kompanija učiniti sve što je do njih da se zaustavi prodaja lažnih proizvoda ali dodaje da lažnjaci i krađa intelektualnog vlasništva više ne može potpuno da se kontroliše.

Inače, Alibaba očekuje da će da udvostruči broj transakcija do 2020. godine, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.