Vojvodina raspisala pet konkursa i ponudila milijardu

NOVI SAD – Za komasacije, uklanjanje divljih deponija, vodne i objekte fekalne kanalizacije, atarske puteve i radove na kanalskoj mreži pokrajina Vojvodina je preko pet javnih konkursa ponudila sufinansiranje vredno ukupno više od milijardu dinara.

Za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije ukupno je preko konkursa ponuđeno 453 miliona dinara, od čega je 363 miliona dinara za vodne objekte.

Preko konkusa za radove na uređenju kanalske mreže za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta ponuđeni su podsticaji od ukupno 350 miliona dinara.

Ukupno 200 miliona dinara ponuđeno je preko konkursa za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta u Vojvodini.

Preko konkursa ponuđena su podsticajna sredstava za uklanjanje divljih deponija s poljoprivrednog zemljišta odnosno privođenje nameni zemljišta u ukupnom iznosu od pet miliona dinara.

Roi za prijavljivanje na ova četiri javna konkursa je 9. mart.

Za započinjanje novih i nastavak ranije započetih postupaka komasacije Vojvodina je preko konkursa ponudila ukupno 60 miliona dinara, od čega je za nove komasacije 10 miliona dinara, a rok za prijavljivanje je 23. mart.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.