U trendu

Vol strit ipak danas u plusu

Vol strit danas je zabeležio dobitke pošto je izašao iz minusa koji je obeležio trgovanje na drugim svetskim berzama.

Njujorški indeksi su prateći evropske berze krenula iz minusa usled straha od posledica izlaska Velike Britanije iz EU i novog pada britanske funte, ali su se kasnije oporavili s verovanjem investitora da američka privreda može izdržati negativne posledice glasanja o Bregzitu, navodi Blumberg.

Rastu na berzama doprineo je porast cena nafte koje su posle jučerašnjeg pada od skoro pet odsto i pre podne bile u padu, da bi kasnije porasle, što je pomoglo energetskom sektoru.

Industrijski indeks Dau Džons je u plusu 0,4 odsto, Standard end Pur 500 0,5, a Nasdak 0,8 odsto.

Evropske i azijske berze su trgovanje završile u crvenom. Nemački indeks Daks je pao 1,7 odsto, francuski KAK 40 1,9 odsto, a britanski FTSE 100 1,3 odsto. U Aziji je japanski Nikei 225 pao 1,9 odsto, južnokorejski Kospi 1,9, a hogkongški Hang Seng 1,2 odsto.

Trgovanje u Evropi je obeležio novi pad funte koja je već posle referenduma već pala na najniži nivo od 1985. Britanska valuta je pala ispod 1‚3 dolara. Britanska valuta je sada izgubila 14 odsto svoje vrednosti u odnosu na dolar pošto je po završetku referenduma bila na 1,50 dolara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.