U trendu

Vučen: Počela nova era u razvoju Smederevske Palanke

SMEDEREVSKA PALANKA – Otvaranje fabrike kompanije „Kjungšin Kejbl“ u Smederevskoj Palanci je veliki dan za našu opštinu i zahvaljujući predsedniku Vučiću, Vladi Srbije i korejskoj braći mi od danas gledamo u budućnost, izjavio je danas predsednik opštine Nikola Vučen.

„Danas počinje nova era u razvoju naše opstine. Posle skoro jednog veka, od Jesenica, preko Goše, dočekali smo trenutak da nas grad ponovo bude upisan na industrijskoj mapi Srbije, region i Evrope“, rekao je Vučen na svečanoj ceremoniji otvaranja fabrike.

On je podsetio da je Smederevska Palanka imala brojne probleme 2016. godine, da nije bilo ni ulične rasvete, a sada imam čast da kažem da smo postali jedna od vodećih opština regiona.

„I to baš na današnji dan kada se poklapa sa jubulejom 10 vekova od prvog spominjanja grada“.

Proći će kovid, radovaćemo se novim investicijama, putevima, školama, svemu što je urađeno, a čega zbog pandemije sada nismo ni svesni, dodao je on.

„Posebno hvala predsedniku Vučiću, što je pokazao da Palanka nije zaboravljena, kao što je bila nekad. Vratili ste nam nadu da vredi živeti u provinciji i da će se školovani ljudi vratiti u svoj zavičaj. Predsedniče, ostaćete u istoriji zapisani kao covek koji je izgradio Srbiju“, zaključio je Vučen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.