najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić otvorio deonicu Koridora 10 u dužini od 23 km

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas kod Bele Palanke otvaranju deonice istočnog kraka Koridora 10 Crvena Reka-Čiflik-Staničenje u dužini od 23 km.

U saobraćaj će biti puštena deonica Crvena Reka – Čiflik, kod Bele Palanke, u dužini od 13 kilometara u punom profilu autoputa odnosno svih šest traka, kao i 10,6 kilmetara od ukupno 12,2 km na deonici Čiflik – Staničenje, kod Pirota u polu profilu.

Na deonici Čiflik – Staničenje otvorena je jedna strana autoputa sa tri saobraćajne trake.

Radove na deonici Crvean reka Čiflik izvelo je grčko preduzeće ”Aktor”, a vrednost koji su finansirani kreditom Evropske banke za obovu i razvoj je 43 miliona evra.

Na trasi te deonice nalazi se 15 mostova, dva nadvožnjaka i jedan most izvan trase na petlji Bela Palanka.

Na toj deonici, koja je puštena u saobraćaj, habajući sloj će biti završen u maju 2016. godine.

Na deonici Čiflik – Staničenje izgrađena je leva traka autoputa i u toku su intezivni radovi na izgradnji desne strane autoputa.

Radove, koje finansira Evropska investiciona banka sa 33,5 miliona evra, izvodi španska firma ”Rubau”.

Otvaranju su prisustvovali potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, generalni direktor grčke kompanije “Aktor”, Joanis Burnazo i direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović.

Istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom kod Dimitrovgrada, dugačak je 86,9 kilometara.

Vučić: Da više ne bude siromašnih delova Srbije

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da ćemo u godinama pred nama pokazati da nije posao vlade samo da otvara nove puteve, već da obezbedi bolji život i penzionerima i zaposlenima u javnom sektoru, a nerazvijenim opštinama da omogući da više ne budu siromašni deo Srbije.

“Ne postoje laka rešenja, i ovaj put koji danas otvaramo pokazuje koliko je rada potrebno. Ono što je važno je da nastavimo trpeljivo i strpljivo da radimo, samo tako će rezultati biti bolji, niko nam neće doneti ništa, ne postoji čarobni štapić, ali uzdamno se u svoj rad, disciplinu i odgovornost”, rekao je premijer nakon otvaranja deonice od 23 kilometra na Koridoru 10 kod Bele Palanke.

Ostaje nam, dodao je, da dovedemo nove investitore, da otvaramo nove fabrike, jer u nekim gradovima već se vidi razlika, tako gde su otvoreni novi pogoni i zaposleni novi ljudi.

On je podsetio da je Vlada Srbije obećala posebne subvencije za pet okruga, da vise, kako je naveo, ne budu siromašni deo Srbije.

“Da se približavaju Beogradu, po ekonomskoj razvijenosti, a naš je posao da pokažemo da nam je jednako stalo do Bele Palanke, Babušnice i Niša kao i do Beograda”, rekao je VUcić.

Otvaranje puteva, poput ove deonice kod Bele Palanke, nazvao je prekretnicom u razvoju Srbije i zato posebno zahvalio i srpskim i grčkikm radnicima koji su, kako je rekao, marljivo radili, poštovali rokove i nisu birali vreme i uslove pod kojima će da rade.

“Moramo da završimo i tunel Barancovo, i sve do Dimitrovgrada, mi ovaj put moramo da otvorimo u potpunosti do marta 2017. Posle toga želim da udvostručimo broj putnika, da vise zarađujemo od putarina, da u objektima uz autoput zaposlimo još ljudi”, naveo je premijer.

On je zahvalio i ljudima koji su došli na otvaranje deonice puta, jer to, naveo je, dokazuje da ne mislite samo na sebe već da razmišljaju o svojoj zemlji.

“Hoću da zahvalim na na velikoj i iskrenoj energiji, da vam čestitam otvaranje ovog autoputa: Samo ako se borimo zajedno možemo da uspemo”, porucio je premijer i doda da ako budemo kukali gledali samo svoje lične ili partijske interese nećemo ništa da uradimo.

Ovde me ne zanimaju partije, zanim,ajui me samo ljudi, radnici, Srbija, dodao je Vucić i poželeo okupljenim građanima i onima koji su gradili put sve najbolje u Novoj godini.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike