U trendu

Vučić: Prodajemo Telekom samo za dobru cenu i dobrom partneru

Kompanija Telekom Srbija će biti prodata samo ako bude ponuđena dobra cena i ako ponudu da dobar strateški partrer, rekao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

„Ako ne dobijemo dobru cenu i dobrog partnera, nećemo prodavati Telekom“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je istakao da Vlada Srbije novac od prodaje Telekoma neće koristiti za finansiranje budžetskog deficita već polovinu za oplatu dugova, a polovinu za javne invsticije.

Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u prodaji kapitala Telekoma Srbija.

Rok za podnošenje neobavezujućih ponuda za kupovinu Telekoma je 2. avgust, a najavljeno je da će posle toga biti objavljen poziv za pikupljanje obavezujućih ponuda.

U oglasu nije navedena procena vrednosti Telekoma Srbija, već računovodstvena vrednost kapitala, i to upisan novčani kapital od 17,4 milijarde dinara i upisani nenovčani kapital od 82,5 milijardi dinara.

Pravo na učešće u postupku imaju domaće i strane kompanije koje su poslednje tri godine pružale uslugu mobilne telefonije.

Kao kvalifikacioni uslov za učešće u postupku traži se i da zainteresovana kompanija u poslednje tri godine ima prihode u telekomunikacionim uslugama veće od 500 miliona evra ili da je u poslednjih 10 godina prikupila sredstva u iznosu većem od 500 miliona evra ili da je vrednost imovine kojom upravljaju na kraju 2014. iznosila najmanje dve milijarde evra.

U privatizaciji Telekoma Srbija mogu da učestvuju investitori koji su najmanje 10 godina imali minimalno vlasničko učešće od 10 odsto u najmanje jednom telekomunikacionom operateru s godišnjim prihodima od telekomunikacionih usluga od najmanje 500 miliona evra u najmanje jednoj godini perioda ulaganja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.