U trendu

Vučić pustio u rad pogon za proizvodnju raketnih sredstava u Krušiku

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je u vojnoj fabrici „Krušik“ u Valjevu pustio u rad mašinu u pogonu za serijsku proizvodnju raketnih sredstava, čija je vrednost 9,4 miliona evra, obezbedjenih iz sopstvenih sredstava.

„Krušik“ je, kao i Smederevska železara, priča o neodustajanju, o borbi. Danas imamo sve delove za rakete, obnavljamo raketni program. Biće zaposleno 70 ljudi. Pre četiri godine u proizvodnji je bilo 515 zaposlenih, a danas je 1.500 radnika u proizvodnji od preko 2.000 zaposlenih“, rekao je Vučić u Valjevu.

On je dodao da „Krušik“ sada posluje dobro, da JP Jugomiport SDPR izvozi 70 odsto njegove proizvodnje, a da je 2011. i 2012. godine trebalo da ide u stečaj.

Vučić je izrazio zadovoljstvo obnovom odbrambene industrije Srbije, gde je „Krušik“, uz „Prvi partizan“ u Užicu i pogone u Velikoj Plani „srce sistema“.

„Krušik“ je naša najvažnija fabrika. On će da utiče na rast srpske ekonomije, a u 2017. gpdini nastojaćemo da Srbija bude medju vodećim zemljama u rastu BDP-a u konkurenciji sa zemljama EU“, kazao je Vučić i dodao da će to doneti veće plate i penzije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.