U trendu

Vučić: Za aerodrom zainteresovano 27 kompanija

Etihad evijejšn grup (Etihad Aviation Group) otvorio je danas u Beogradu Centar za objedinjene usluge koji će obavljati zajedničke funkcije avio kompanija članica Etihad ervejs partner, kao što su usluge kontakt centra i programa lojalnosti.

U početku će u njemu biti zaposleno 200 ljudi, a plan je da do 2020. broj zaposlenih bude 685. 

Centar je osposobljen da primi 4,4 miliona poziva do 2020. godine.

U početku zaposleni će pružati usluge rezervacije i izdavanja karata u koje spadaju prodaja, promena plana putovanja i obrada zahteva sa posebnim uslugama.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na svečanom otvaranju da je srećan što je odlučeno da se centar otvori u Srbiji i da to pokazuje da Srbija može da čini stvari koje rade najbolji narodi na svetu i da „možemo tim ljudima i zemljama da pripadamo“.

On je kazao da Srbija može da se pohvali da ima pristojnu avio kompaniju i da je za tri i po godine udvostručen broj putnika na beogradskom aerodromu, a da je za 2,6 puta povećan broj putnika nacionalnog avio prevoznika.

Vučić je napomenuo i da je za koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“ zainteresovano 27 kompanija medju kojima su kompanije iz Kine, Francuske i Nemačke.

On je dodao da će biti velika borba za koncesiju zato što svi vide Beograd kao važno, značajno mesto i čvorište svih puteva ne samo u Jugositočnoj Evropi nego i u značajnijem delu starog kontinenta. 

Vučić je kazao i da je pored ostalog zahvaljući Etihadu povećan broj turista u Srbiji i Beogradu.

„Prošle godine bilo je 1,1 miliona turista u Beogradu, a nešto više od dva miliona u Srbiji. Brojeve možemo dramatično da uvećamo i pohvalimo se i sa četiri ili pet miliona turista. Za sve to bio je potreban Etihad, bez toga ne bismo mogli“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.