U trendu

Yettel: Petu godinu zaredom priznanje za najbolji kvalitet mreže

Kompanija Yettel je objavila da petu godinu zaredom Yettel nosi priznanje za najbolji kvalitet mreže „Best in test“, koji dodeljuje internacionalna tehnološka kompanija UMLAUT.

Poslednje merenje UMLAUT-a pokazalo je da Yettel mreža ima najviši ukupni rezultat i pravo javnog korišćenja Umlaut potvrde „Najbolja mreža na testu“.

Umlaut u svojoj metodologiji merenja ֦crowdsourcing֞ metodologiju, koja pokazuje realno korisničko iskustvo: u ovom, poslednjem merenju, tokom šest meseci, Umlaut je prikupio 73,8 miliona uzoraka od 31 hiljade korisnika i obuhvatio 97 odsto populacije.

Umlaut istraživanje pokazalo je da Yettel ima i najbolju pokrivenost internetom u Srbiji.

„To je posebno važno u situacijama u kojima životi zavise od toga da li postoji dobar mobilni signal, kao što su situacije sa kojima se svakodnevno suočava Gorska služba spasavanja u svom radu. Zato GSS i Yettel zajedno rade na tome da građanima predoče koliko je važno da budemo sigurni i u digitalnom i u stvarnom svetu i kako mobilna pokrivenost može u tome da pomogne“, naveli su iz Yettela.

Ta kompanija ima Safe net, rešenje za bezbedno korišćenje interneta, aplikaciju koja identifikuje i blokira zlonamerne veb lokacije i štiti korisnike od internet prevara koje služe za krađu ličnih ili finansijskih podataka. Takođe, daje opciju kontrole pristupa sadržajima u određenim kategorijama, kao što su društvene mreže, neprikladni sadržaji, igre i rizični sajtovi. Do sada je ovu uslugu aktiviralo gotovo 200 hiljada korisnika.

Od početka 2022. Yettel je i prva 100 odsto zelena mreža, jer električna energija koju koristi ova mobilna mreža u potpunosti potiče iz obnovljivih izvora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)