U trendu

Za 5 godina Priboj kao Švajcarska, put gotov 15. novembra

PRIBOJ – Uveren sam da će za pet godina Priboj izgledati kao Švajcarska kada se realizuju projekti o kojima sada pričamo i da će biti motor razvoja Zapadne Srbije i neće se stati dok se sve to ne realizuje, poručio je danas ministar građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obilaska radova na putu Kokin Brod – Pribojska banja.

On je rekao da je završeno smo 10 kilometara rehabilitacije te saobraćajnice na teritoriji opštine Priboj, da će još 8,5 kilometara biti završeno 15. septembra, a poslenjih šest kilometara do 15. novembra.

„Potpuno poštujemo dinamiku na putu za Priboj, ali i za Novu Varoš, značajan najmanje i koliko auto-put Miloš Veliki“, rekao je Momirović.

Istakao je da ni u okolnostima evropskih previranja, kada je u Evropi rat Srbija ne odustaje i pored 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica, radi i regionalne puteve.

“ Ovi projekti menjaju zemlju i perspektivu svih gradova, ne samo Priboja nemamo pravo da odustanemo od toga“, rekao je on.

Radovi na rehabilitacija državnog puta Kokin Brod – Pribojska banja započeti su u septembru prošle godine, a izvode ih Putevi Užice i Novi Pazar put.

Presednik opštine Priboj Lazar Rvović rekao je da poseta ministra pokazuje zainteresovanost države za Priboj.

On se zahvalio Novi Pazar Putevima na kvalitetno urađenoj deonici puta i istakao da i Putevi Užice rade kvalitetno ali da se nada da će ubrzati.

„Danas smo razgovarali i o drugim infrastrukturnim radovima u Priboju. Potvrđeno je da će se raditi sve što je obećano prilikom poslednje posete predsednika Srbije“,

Poručio je da nema odustajanja i da se nastavlja sa državnim ulaganjima u Priboj.

„Nadam se da ćemo našom odgovornošću i boljim radom vratiti sve što država u nas ulaže“, rekao je on.

Poslanik Krsto Janjušević zahvalio se državi što nema prekida u radovima na putu koji ima nemerljiv značaj za privredu i turizam Priboja.

Istakao da ta investicija ima dodatnu vrednost kada se u zbiru gleda sa daljom izgradnjom auto-puta na koridoru 11.

„Ponosni smo na to što je Srbija umrežena auto-putevima i ovakvim saobraćajnicama koje pokazuju i privredi i turizmu da se ide u pravcu novog razvoja u korist svih građana Srbije za opšte dobro“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar