U trendu

Za 5 godina Priboj kao Ć vajcarska, put gotov 15. novembra

PRIBOJ – Uveren sam da će za pet godina Priboj izgledati kao Ć vajcarska kada se realizuju projekti o kojima sada pričamo i da će biti motor razvoja Zapadne Srbije i neće se stati dok se sve to ne realizuje, poručio je danas ministar građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obilaska radova na putu Kokin Brod – Pribojska banja.

On je rekao da je zavrơeno smo 10 kilometara rehabilitacije te saobraćajnice na teritoriji opơtine Priboj, da će joơ 8,5 kilometara biti zavrơeno 15. septembra, a poslenjih ơest kilometara do 15. novembra.

„Potpuno poĆĄtujemo dinamiku na putu za Priboj, ali i za Novu VaroĆĄ, značajan najmanje i koliko auto-put MiloĆĄ Veliki“, rekao je Momirović.

Istakao je da ni u okolnostima evropskih previranja, kada je u Evropi rat Srbija ne odustaje i pored 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica, radi i regionalne puteve.

“ Ovi projekti menjaju zemlju i perspektivu svih gradova, ne samo Priboja nemamo pravo da odustanemo od toga“, rekao je on.

Radovi na rehabilitacija drĆŸavnog puta Kokin Brod – Pribojska banja započeti su u septembru proĆĄle godine, a izvode ih Putevi UĆŸice i Novi Pazar put.

Presednik opĆĄtine Priboj Lazar Rvović rekao je da poseta ministra pokazuje zainteresovanost drĆŸave za Priboj.

On se zahvalio Novi Pazar Putevima na kvalitetno urađenoj deonici puta i istakao da i Putevi UĆŸice rade kvalitetno ali da se nada da će ubrzati.

„Danas smo razgovarali i o drugim infrastrukturnim radovima u Priboju. Potvrđeno je da će se raditi sve ĆĄto je obećano prilikom poslednje posete predsednika Srbije“,

Poručio je da nema odustajanja i da se nastavlja sa drĆŸavnim ulaganjima u Priboj.

„Nadam se da ćemo naĆĄom odgovornoơću i boljim radom vratiti sve ĆĄto drĆŸava u nas ulaĆŸe“, rekao je on.

Poslanik Krsto JanjuĆĄević zahvalio se drĆŸavi ĆĄto nema prekida u radovima na putu koji ima nemerljiv značaj za privredu i turizam Priboja.

Istakao da ta investicija ima dodatnu vrednost kada se u zbiru gleda sa daljom izgradnjom auto-puta na koridoru 11.

„Ponosni smo na to ĆĄto je Srbija umreĆŸena auto-putevima i ovakvim saobraćajnicama koje pokazuju i privredi i turizmu da se ide u pravcu novog razvoja u korist svih građana Srbije za opĆĄte dobro“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.