U trendu

Za aktivne mere politike zapošljavanja Čačana 15 mln dinara

ČAČAK – U zgradi Gradske uprave potpisan je sporazum o subvencionisanju aktivnih mera politike zapošljavanja u Čačku, a za ovu namenu Grad je izdvojio 15 miliona dinara.

„Za dva dana će biti raspisan konkurs za javne radove i stručnu praksu za naše mlade obrazovane kadrove. To je prilika da steknu znanja, ne samo u privatnim preduzećima, već i u javnim ustanovama. Pozivam sve privredne subjekte da se prijave i da kroz program stručne prakse, radno angažuju naše mlade sugrađane“, kazao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović prilikom potpisivanja sporazuma sa direktorom čačanske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSŽ) Sašom Obradovićem.

Ističe da je Grad obezbedio 15 miliona dinara za aktivne mere politike zapošljavanja, dok će dodatnih 3.900.000 dinara obezbediti država, a očekujemo i dodatnih pet milona dinara od programa „Znanjem do posla“, prenosi portal Moravainfo.

Saradnja lokalne samouprave sa NSŽ u Čačku traje već 16 godina, a Grad je za to vreme izdvojio 425 milona dinara za ovaj vid subvencija, najviše od svih opština i gradova u Srbiji.

Kroz ove programe do posla je došlo više od 2.500 Čačana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.