U trendu

Za bebe radnika u MK Grupi i porodilista u regionu 700.000€

BEOGRAD – U okviru programa Podrška porodici, kojim MK Grupa petu godinu zaredom nagrađuje svoje zaposlene u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori koji su tokom godine dobili decu, ove godine je za roditelje 152 bebe, koliko ih se rodilo kod zaposlenih u ovoj grupaciji, izdvojeno više od 6,5 miliona dinara.

Generalni direktor MK Grupe Mihailo Janković je na regionalnom skupu organizovanom tim povodom ju Beogradu istakao da je reč o lepoj tradiciji koja govori o odgovornosti i brizi za zaposlene.

„Ovim pokazujemo da smo uz naše kolege u značajnim i posebnim momentima. Kroz program je do sada nagrađeno 700 porodica i 1.150 beba, ukupnom sumom koja prelazi 37 miliona dinara“, istakao je on a saopštila MK grupa.

Predsednica Izvršnog odbora AIK Banke Jelena Galić je navela da i bankarska grupacija realizuje isti program za zaposlene u ovoj i Gorenjskoj banci.

„Izuzetno mi je drago da već drugu godinu zaredom baš iz naše bankarske grupe dolazi najveći broj novorođenih beba i da ih ove godine ima više nego prošle. Uvek se radujemo novim članovima naše AIK porodice i upravo zato, kao banka okrenuta budućnosti, ulažemo u decu i nove naraštaje“, istakla je ona.

Ove godine „Podrška porodici“ je proširena u veliki društveno odgovorni projekat ukupne vrednosti 700.000 evra.

U okviru njega realzuju se donacije porodilištima širom regiona i tim povodom, na regionalnom skupu učestvovali su i predstavnici porodilišta iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Oni su zajedno sa potpredsednikom MK Group Aleksandrom Kostićem simbolično obeležili početak realizacije donacija.

„Dolazak deteta važan je trenutak za život svake porodice, ali i za ceo narod. Upravo to je bio motiv da naš program ‘Podrške porodici’ proširimo. Ove godine podržavamo ne samo porodice naših zaposlenih, već i buduće roditelje u zemljama regiona u kojima poslujemo. Cilj nam je da pružimo sistemsku podršku porodičnoj politici i merama za podsticaj nataliteta. U čitavom regionu godišnje se rodi oko 140.000 beba i mi želimo da
pomognemo da dođu na svet u što boljim uslovima“, rekao je Kostić.

On je zahvalio predstavnicima porodilišta koji su svojim prisustvom uveličali regionalni skup, ali i ministrima zdravlja iz pomenutih zemalja regiona koju su pružili podršku ovom projektu i pomogli u izboru porodilišta kojima su dodeljene donacije.

Jedno od izabranih bolnica u Srbiji je porodilište KBC „Dr Dragiša Mišović“ a upravnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo ovog Centra Slađana Mihajlović je zahvalila MK Grupi i AIK Banci na donaciji koju će iskoristiti za renoviranje prijemnog odeljenja i proširenje kapaciteta ambulanti za preglede trudnica.

„Nama je ovo veoma bitno, pošto smo u ovoj godini već dostigli rekordan broj porođaja, a planiramo da u narednim godinama taj broj bude veći. Na ovaj način ćemo unaprediti kvalitet usluge i skratiti vreme čekanja budućih majki kako bismo opravdali reputaciju najboljeg porodilišta u Srbiji”, istakla je ona.

Osim ove zdravstvene ustanove, donacije u okviru programa Podrška porodici realizuju se u još šest porodilišta u regionu, navode iz MK Grupe.

U njima se svake godine rodi oko 16.000 beba a novu opremu i uređaje dobiće i porodilište UKC Ljubljana, porodilište KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu, porodilišta Opšte bolnice Danilo I na Cetinju i Opće bolnice Prim. Dr Abdulah Nakaš u Sarajevu, kao i Ginekološko-akušerska odeljenja Bolnice Dr Mladen Stojanović u Prijedoru i Bolnice Gradiška.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.